Home
De Eunos Cosmo
Foto's
4 Sale
Drukwerk
Project MX-03
Inleiding
Technisch concept
De motor
SS-4WS en SS-VGR
ABS
Uiterlijk
Het Interieur
HUD en scherm
Autom. opening
Techn. gegevens
De rotatiemotor
De rotatie familie
Folders
Links
Contact

HUD en meervoudig scherm

1985 Mazda MX-03

De HUD display (Head-Up Display) waarmee de MX-03 is uitgerust, is een toestel waarin de stralenbundel door de LCD display gaat en weergegeven wordt op het glas van de voorruit, waardoor in het gezichtsveld van de bestuurder een virtueel beeld ontstaat. De HUD display omvat de snelheidsmeter, een indicator voor de richtingaanwijzers, een verklikkerlichtje voor de handrem en een alarmsignaal om de bestuurder op elke abnormale situatie te wijzen.

De meervoudige weergave maakt het mogelijk om op een elektroluminiscentiescherm met hoge resolutie verschillende informaties weer te geven. De informaties verschijnen op het scherm volgens drie fundamenteel verschillende schema's: twee verschillende types meetapparaten en een veiligheidsmonitor.

De bestuurder kan kiezen uit één van beide displays: bij de ene wordt een grote ronde analoge snelheidsmeter weergegeven, voor een nauwkeurige besturing, bij de andere verschijnen gegevens die meer bedoeld zijn voor een sportieve rijstijl. Via de veiligheidsmonitor kan de bestuurder de toestand van de verschillende organen nagaan. Die informaties verschijnen het eerst op het scherm bij het omdraaien van de contactsleutel. Na het starten van de motor wordt die display vervangen door de snelheidsmeter of de normale display naargelang de keuze die de bestuurder heeft gemaakt voor het starten.op een bepaald

Eunos Cosmo Club  | info@eunoscosmoclub.nl

to Top of Page