Home
De Eunos Cosmo
Foto's
4 Sale
Drukwerk
Project MX-03
Inleiding
Technisch concept
De motor
SS-4WS en SS-VGR
ABS
Uiterlijk
Het Interieur
HUD en scherm
Autom. opening
Techn. gegevens
De rotatiemotor
De rotatie familie
Folders
Links
Contact

Inleiding

1985 Mazda MX-03

Welke ontwikkelingen zullen in de jaren 90 plaatsgrijpen op het gebied van de relatie tussen het voertuig en zijn gebruiker, en wat zullen de gevolgen van die ontwikkelingen zijn voor het ontwerp van nieuwe wagens?

In de toekomst zal men zich ongetwijfeld meer en meer gaan toeleggen op een ver doorgedreven en geraffineerde technologie, dankzij een niet aflatende vooruitgang op het gebied van de elektronica en de introductie van nieuwe materialen.

Er zal zich ook een accentuatie voordoen van de verschillen tussen de klassen, tussen de wagens uit de economische klasse, de gezinsklasse, de luxeklasse en de sportklasse. Dat is een rechtstreeks gevolg van een verder doorgedreven diversifiëring van de leefgewoonte, de middelen en de persoonlijke smaak van de verbruikers. Er valt dan ook uiteindelijk een hele reeks nieuwe wagentypes te verwachten, wagens die beantwoorden aan de nieuwe kwaliteitsnormen en die een bijzondere relatie kunnen scheppen tussen de bestuurder en zijn wagen.

Twee jaar geleden heeft Mazda het model MX-02 voorgesteld, een experimenteel prototype dat beantwoordde aan het ideaal beeld van de gemiddelde gezinswagen van de jaren 90.

Nu bevestigen wij onze technologische kennis en onze inventieve geest met de voorstelling van het model MX-03, een experimenteel prototype van een uiterst snelle vierpersoons-sportcoupé van de jaren 90.

In dit model zijn alle recente vernieuwingen van de Mazda technologie qua aandrijving en ophanging verwerkt. De MX-03 is een concretisering van ons researchbeleid met betrekking tot de optimale afstemming van de wagen op de gebruiker. Met deze wagen hopen wij de weg te openen voor de supersportwagens van morgen.

Eunos Cosmo Club  | info@eunoscosmoclub.nl

to Top of Page